В асортименті Ninja Pizza представлені найкращі кулінарні рецепти з усього світу. Зрозуміло, більшість із них прийшли до нас з Італії, але є й винятки.
Всупереч популярній думці, піцу Пепероні вигадали на початку 1900-х років у Нью-Йорку італійські мігранти, а про те, що варіант з ананасами придумав канадець грецького походження Сем Панопулос, — ви і без нас знаєте.
Однак сьогодні ми вирішили поговорити про найбільш традиційні італійські піци, які можна знайти в нашому меню. Читайте матеріал на сайті, а фідбек пишіть у коментарях.
Найпопулярніша піца у світі. Згідно з легендою її вперше приготували на честь італійської королеви Маргарити Савойської 1889 року.
Секрет цієї піци криється в її простоті. У начинці всього три інгредієнти, підібрані під кольори італійського прапора: моцарелла — білий, помідор — червоний, базилік — зелений.
Італійці вважають, що це найзбалансованіша за смаком піца: у ній кожен компонент не сперечається за першість, а гармонує з іншими.
За такого поєднання дуже важливо, щоб усі інгредієнти були високої якості, а в цьому питанні ніндзя немає рівних.
Піца для тих, хто любить сир, а точніше — дуже багато сиру. Її секрет у тому, що при приготуванні використовують чотири різні види сиру: м`який свіжий (моцарела), з благородною пліснявою (горгондзола), твердий (лавандовий) і напівтвердий (сир із червоним песто).
Італійці вважають, що цю піцу краще не їсти влітку, бо ніжний за текстурою сир може моментально зіпсуватися. Тому зараз саме час познайомитися з цим популярним варіантом, або знову насолодитися улюбленим смаком.
Піца з пармською шинкою — шедевром італійської м`ясної гастрономії. При приготуванні цієї шинки в провінції Парма використовують два інгредієнти: свинину і сіль, а використання консервантів або інших смакових добавок суворо заборонено.
Щоб м`ясо не стало жорстким і не втратило свій привабливий зовнішній вигляд, його додають у самому кінці випікання піци. Крім основного компонента ніндзя також використовують у рецепті пармезан, моцарелу, перетерті томати пелаті та помідори чері.
У перекладі з італійської Frutti di Mare означає «плоди моря», — це страва з морепродуктів, що уособлює щедрість океану. Спочатку це поєднання використовувалося для приготування пасти, але потім перекочувало і до талановитих піцайоло.
Точне походження рецепта оповите таємницею, але вважається, що коріння бере початок із римо-католицької церкви: Frutti di Mare їли в дні, коли потрібно було утриматися від вживання м`яса. Потім італійські іммігранти подарували цей незабутній смак усьому світу.
Це справжня симфонія морепродуктів, що включає в себе мідії, тигрові креветки і молодих восьминогів, які обсмажуються в соусі, а потім додаються до інших традиційних для піци інгредієнтів.
Шинка і гриби — не менш популярне поєднання в Італії та за її межами.
У фірмовому варіанті від ніндзя до складу піци, окрім апетитної панчетти, входять три різні сири: моцарела, горгондзола і пармезан.
Також ми вирішили відмовитися від базиліка та інших трав, щоб сконцентрувати увагу ваших смакових рецепторів на основних компонентах цієї палітри, що запам`ятовується.
При створенні піци Неаполітана ми надихалися кулінарними практиками Неаполя — місця, що подарувало світові безліч яскравих рецептів.
В основі начинки — все те ж поєднання панчетти та грибів, але цього разу ми розбавили його свіжими нотками: шпинат, перетерті томати пелаті та маслини.
Піца з тунцем та цибулею
На жаль, цієї піци ще немає в меню Ninja, але ми дуже хочемо додати її в майбутньому. Це просте поєднання популярне в прибережних зонах Італії: всього два інгредієнти, до яких іноді додають каперси.
У традиційних ресторанах частіше можна зустріти подачу без сиру і помідорів, але, зрозуміло, є й винятки.
Пишіть нам у коментарях в Instagram: чи хотіли б ви бачити цю піцу в нашому меню? І який варіант вам подобається більше — із сиром чи без?