Київ
UA

Любов до пiци у цифрах

image

Піца — це найпопулярніша страва у світі. Шанувальників різних рецептів від Маргарити до Кватро Формаджі можна знайти як на Манхеттені, так і в затишному селі на півдні Італії. Чимало їх і у Києві, як показав перший місяць роботи Ninja Pizza. Сьогодні ми приготували для вас кілька цікавих фактів про цю страву!

image


Почнемо з країни, яка славиться найніжнішою та вишуканою піцею… Італійська федерація громадського харчування вела ретельні спостереження та з`ясувала, що щотижня італійці з`їдають 56 мільйонів піц. Не дивно, адже симпатичні піцерії зустрічаються буквально на кожному розі!


Найперша піцерія відкрилася у далекому 1738 році у Неаполі. Вона називалася «Антика». За офіційними даними, налічується близько 42000 піцерій та ще 20000 закладів, які готують піцу на виніс.


Усміхнені жителі Італії вважають за краще замовляти «Маргариту». Це найбільш запитуваний вид піци, причому поза цієї країни теж. Згідно з легендою, вперше її спекли на честь Маргарити Савойської — дружини першого короля Італії, а компоненти підбирали надихаючись кольорами італійського прапора. Червоний для томатів, білий для моцарелли та зелений асоціювався з базиліком.


image


Незважаючи на популярність «Маргарити»: найпоширенішим інгредієнтом для піци вважається ковбаса пепероні. У меню Ninja така також є! Наш шеф-кухар доповнив пікантні ковбаски гострим медом та перцем халапеньо.

Ще одне культове поєднання в піці — курка та ананас. Цікаво, що в Італії знайти піцу за цим рецептом практично неможливо! Італійці його недолюблюють, а офіційним автором страви вважається грек Сем Панопулос, власник піцерії у Канаді.

Що стосується винахідливості американців, вона і тут не підкачала: парфумерний бренд Demeter Fragrance випустив особливий аромат під назвою Pizza Demeter Fragrance: він поєднує запахи томатів і прянощів. Представники компанії стверджують, що він має попит.

image


Упевнені, що це питання хвилює багатьох: скільки коштує найдорожча піца у світі? Ніндзя має відповідь. €8300. Піцу діаметром лише 20 сантиметрів готує італійський шеф-кухар Ренато Віола. У Pizza Louis XIII він додає креветки, м`ясо лангуста і омара, три види ікри та моцареллу буффало — сир, приготований з молока чорних буйволиць, а заправляє всю цю пишність елітним коньяком.

Хоч страва і здається досить вишуканою, є сумніви щодо того, чи вона вгамує апетит. А ось у піці від ніндзя ми впевнені на 100%! Переконайтеся самі.

Завантажуйте додаток і робіть замовлення ще швидше
mobile-app-imagemobile-app-image