Київ
UA

Секрети шеф-кухаря Ninja: Кватро Формаджі з цибулевим мармеладом

image

Шеф-кухар Ninja Pizza Олександр продовжує розкривати секрети приготування ваших улюблених піц. Сьогодні ми поговорили з ним про сирну піцу "Кватро Формаджі з цибулевим мармеладом".

Ми дізналися, як йому вдалося майстерно поєднати в одній страві п`ять різноманітних сирів, і для чого він додав до складу цибулевий мармелад і трохи шпинату. Як бонус відповідь на запитання: чому міфічна піца 7 сирів — це не більше ніж хитрий маркетинговий хід.

image


— Моцарелла, сир із червоним песто, сир лавандовий, пармезан та горгонзола. Розкажіть докладніше про кожен із цих інгредієнтів. Чому вирішили вибрати саме їх?

Моцарелла – основа всіх піц! Наразі складно уявити піцу без цього універсального інгредієнта. Вибираємо в будь-якому випадку.

Пармезан – одне ціле з піцою. Він додається тільки після приготування піци, завдяки чому вона набуває такого ніжного карамельного смаку.

Сир із червоним песто — голландський пряний сир червоного кольору, до складу якого входить гуньба сінна та невелика кількість перцю. Додає трохи пікантності.

Сир лавандовий – ще один гість із Голландії. Приємний аромат, який неможливо забути. Ну й колірна гама готової страви, яка запам’ятовується — його заслуга.

Горгонзола – італійський блакитний сир із кремовим смаком. Нехай вона не грає роль першої скрипки у цьому сирному оркестрі, але ідеально доповнює решту поєднань.

— Це все італійські імпортні сири? Чи є сири місцевого виробництва.

У нас тільки Моцарелла місцевого виробництва, кольорові сири веземо з Голландії, а Пармезан і Горгонзола доставляються до нас на кухню прямо з Італії. Не в наших принципах економити на якості інгредієнтів, адже тільки за цим правилом можна приготувати справді смачну піцу.

— В інших доставках можна зустріти різні варіації сирної піци — 6 сирів, 7 сирів тощо. Чи є у цьому сенс із боку смакових якостей? Або це не більше, ніж простий маркетинговий хід.

Так, це просто хитрий маркетинговий хід! У будь-якій сирній піці є компоненти, які притягують на себе більшу частину уваги, а решта сирів на їхньому фоні, як правило, менш помітні. Не бачу сенсу витрачати стільки різноманітних сирів, щоб вони в результаті перетворилися на якесь незрозуміле Фондю.

— Чому вирішили додати до сирної піци цибулевий мармелад та шпинат?

Сир, солодкість і цибуля — це ідеальне тріо, що стало класикою французької кухні. Взяти, наприклад, сирний цибулевий суп: він готується за аналогічним принципом. Сир любить солодкість, тому ми додали цибулевий мармелад, томлений у червоному вині та бальзамічному оцті. А шпинат надає текстури та приємного зеленого кольору.

У сирній піці від Ninja є все: красива оригінальна колірна композиція, ніжні сири з ароматом лаванди та легкими пікантними нотками, кремовий смак Горгонзоли та цибулева солодкість. Мені завжди хотілося створити свою сирну піцу, яка не буде схожа на інші як на смак, так і на подачу.

— Який із додаткових соусів для бортиків ідеально підійде до цієї піци? Чи варто експериментувати з додаванням халапеньйо?

Якщо хочеться сирнішого класичного смаку і аромату горгонзоли, то, звичайно, вибирайте соус Блю Чіз. Але, якщо чесно, я прихильник чогось незвичайного. Не соромтеся шукати унікальні смакові враження, експериментуйте з гостротою.

Сидіти в одних і тих самих закладах і їсти одну й ту саму затерту до дірок піцу — неймовірно нудно. Тому в Ninja Pizza для вас завжди знайдуться оригінальні рецепти, які подарують нові емоції, що запам`ятовуються.

Завантажуйте додаток і робіть замовлення ще швидше
mobile-app-imagemobile-app-image