Київ
UA

Новий рік з Ninja: музичні хіти

image

Новорічні пісні викликають бажання налити в чашку гарячий шоколад, укутатися пледом біля каміна та взяти шматочок піци. Френк Сінатра та ABBA ідеально доповнюють атмосферу.

Але чи знаєте ви, як ці пісні створювалися і про що вони? Ніндзя приготували статтю про найноворічніші та різдвяні треки. Поринемо в їхню історію разом!


image


Пісня «Let it snow!» була написана в спекотний липневий день 1945 року. Поет Семмі Кан та композитор Джул Стейн працювали в офісі. Семмі запропонував піти на пляж освіжитися, але Джул захотів залишитись і написати зимову пісеньку. Тоді Кан підійшов до друкарської машинки і надрукував перші рядки майбутнього шедевра. У них йдеться про жахливу погоду за вікном, але вогонь у каміні так приємно тріщить, до того ж нікуди не потрібно виходити. Тож нехай іде сніг! Пісня одразу переносить в атмосферу Нового року та Різдва, але у пісні немає жодного слова про конкретне свято.


image


Хіт «Jingle Bell Rock» співак Боббі Хелмс спочатку навіть не хотів записувати. Але після успіху пісні у США перезаписував сингл регулярно. За даними бази з авторських прав музики Songdex, пісня має 32 тисячі кавер-версій. Слово rock використовували не випадково. Пісня виходила у 1957 році, на піку популярності рок-н-ролу і вважається першим різдвяним хітом у цьому стилі. Також є приховане посилання до пісні Білла Хейлі «Rock Around the Clock».


image


Ідея написати пісні «Last Christmas», як говорив Джордж Майкл, з`явилася, коли вони з Ендрю Ріджлі дивилися футбол по телевізору у будинку його сім`ї. Після кінця матчу він всю ніч складав слова та музику. Вранці Джордж представив остаточний варіант пісні Ендрю. Сюжет пісні заснований на муках хлопця, якого покинула дівчина, серце якої він «віддав» на минуле Різдво. Трек став найбільш продаваним синглом у Великій Британії, який не піднявся на перший рядок чарту.


image


Мерайя Кері написала разом з Уолтером Афанасьєффом пісню «All I want for Christmas is you» за 15 хвилин. Уолтер, автор пісень та композитор, згадує, що вона з`явилася швидко та легко на хвилі натхнення. Трек записували у серпні 1994 року. Мерайя, щоб створити святковий настрій, прикрасила студію новорічними іграшками та гірляндами.


image


Музиканти «ABBA» створили жартівливий трек для мюзиклу. У ньому висміювалися люди, які філософствують напередодні Нового року. Коміка, з яким вони співпрацювали, не влаштувала ідея пісні, і мюзикл світ не з`явився. Учасники вирішили взяти композицію, замінити текст на ліричний та назвати новорічну пісню "Happy New Year". Від створення жартівливого треку до релізу новорічного хіта минуло 10 років!

А від замовлення до доставки Ninja Pizza мине приблизно година, якщо ти зробиш його прямо зараз!

Завантажуйте додаток і робіть замовлення ще швидше
mobile-app-imagemobile-app-image