Київ
UA

Куди піти з Ninja Pizza: Поділ та Шевченківський район

image

Продовжуємо подорожувати рідним Києвом разом із Ninja Pizza. Минулого разу ми скористалися опцією самовивозу та відвідали парки, розташовані у Печерському районі. Сьогодні ж заберемо піцу за адресою Бульварно-Кудрявська 49 та досліджуємо північну частину міста. Це зручно: вам не потрібно чекати кур`єра та набирати мінімальну суму замовлення. Можна замовити лише одну улюблену піцу, наприклад, Кватро Формаджі з цибулевим мармеладом, секрет смаку якої нещодавно розкрив шеф-кухар Ninja Pizza Олександр, і вирушити на пікнік.

Залишилося тільки зрозуміти, куди йти. Спеціально для вас ніндзя підготували добірку цікавих місць. Як щодо того, щоб посидіти в парку імені Тараса Шевченка під кронами багаторічних дерев? Чи пройтися від Золотих воріт до Софійського собору, насолоджуючись історичною спадщиною та пам`ятками архітектури? Вирішувати лише вам.

Павлівський сквер


image


Якщо ви втомилися від міського шуму, то саме час заглянути в невеликий сквер, рясно посипаний каштанами та бузком. Такий зелений острівець серед перевантаженої урбаністичної архітектури. Відмінне місце, щоб зробити кілька яскравих знімків у Instagram або просто посидіти за душевною розмовою.

Невеликі одноповерхові будиночки, вкриті сучасними графіті, та старовинна обсерваторія надають місцю автентичності. А зовсім поряд на Гоголівській вулиці розташована архітектурна пам`ятка Будинок з котами. Це така зелена будівля, у декорі фасаду якої можна помітити зображення сов та котів з «реалістичними» очима.

Парк імені Тараса Шевченка


image


Мабуть, найкраще місце для сімейного відпочинку чи тихої прогулянки на самоті. Парк, розташований у центральній частині Шевченківського району Києва, було засновано ще 1980 року, проте за довгий час пережив чимало реконструкцій. Тут окрім місцевих зразків фауни гордо ростуть екзотичні дерева та чагарники, завезені з Польщі, Франції та Америки.

Незважаючи на велику кількість людей, кожен зможе знайти спокійний тихий куточок. Велика кількість декоративних лавок, дитячий майданчик, клумби з яскравими квітами, кафешки та приємно-дзюркотливий фонтан. Влітку тут постійно влаштовують пікніки, читають книги та просто гріються на газоні в променях сонця. Атмосфера повного умиротворення.

Часто вечорами можна почути живу музику у виконанні авторів-аматорів, а іноді навіть потрапити на ярмарок чи майстер-клас з танців. Є навіть зона для гри в шахи, яка після виходу серіалу «Хід королеви» набула нової хвилі популярності.

Окремий антураж надає червоний будинок Київського національного університету, розташованого на сусідній стороні вулиці. Особливо красиво воно виглядає при світлі численних ліхтарів у нічний час. А в центрі парку гордо підноситься статуя легендарного поета Тараса Шевченка, який навіть зараз продовжує стежити за порядком у цьому історичному місці.

Золоті ворота та Софійський собор


image


Після відпочинку в парку Тараса Шевченка оптимально вирушити на невелику пішу прогулянку до північної частини Києва, паралельно насолоджуючись не лише чудовою погодою, а й архітектурними пам`ятками.

Золоті ворота — величний і красивий оборонний комплекс, споруджений в одинадцятому столітті за правління Ярослава Мудрого. Колись це місце було головним входом до Києва, а зараз одна з візитівок міста. Поруч розташовано безліч кафешок та театрів, вечорами грає жива музика. На території комплексу є музей та відкриті оглядові майданчики, з яких відкривається фантастичний краєвид на Київ.

Трохи далі розташований Софійський собор, внесений до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Кажуть, що саме з нього почалася Київська Русь. На його території є доглянутий парк, де часто проходять тематичні виставки. Можна просто погуляти всередині, так і замовити екскурсію. Але розраховуйте свої сили, якщо захочете піднятися на дзвіницю, шлях досить довгий.

Мабуть, не будемо розписувати всю красу Софійського собору всередині. Той випадок, коли краще один раз побачити. Незабутні враження гарантовані!

Річковий вокзал


image


Ось ми й дісталися фінальної точки нашого маршруту. Зупиняємось на набережній та проводимо кілька годин, дивлячись на безкраї простори Дніпра.

Річковий вокзал — місце, де постійно вирує життя. Упорядкована територія з фонтаном, затишні тротуари, що притягують скейтерів та любителів велопрогулянок. Влітку з причалу регулярно вирушають теплоходи: маршрут до статуї Батьківщини-Матері та назад. Що може бути краще, ніж насолодитися відчуттям безтурботності під дзюрчання хвиль у компанії з улюбленою Ninja Pizza?

Якщо у вас ще залишилися сили, то можна пройтись у бік Пішохідного мосту або продовжити свій шлях у бік Подолу. Влітку Київ особливо чудовий, з якого боку не подивися.

Гуляти та відкривати для себе щось нове можна нескінченно довго, тільки не забувайте, що комендантська година починається о 23:00, а запланувати зворотний маршрут краще заздалегідь.

Завантажуйте додаток і робіть замовлення ще швидше
mobile-app-imagemobile-app-image